





Sa stabilim un lucru! Nu-mi place menta… sau mai bine zis ceaiul de menta. Adica ceaiurile in general! Dar ciocolatelele After Eight, precum si prajitura Afetr Eight imi plac. Si inca cum! Si pulpele de pui cu miere si menta. Ca sa nu mai zic ca desi semifreddo acesta are muuuulta menta… imi place! WT…??? Ceaiul e vina, va spun eu! Dar sa trecem la lucruri racoroase, cum ar fi un semifreddo de menta, ca pe caldura asta nu ne sta gandul la altceva, asa-i?
Ingrediente:
- 3 oua
- 200 grame smantana
- 30 grame menta
- 5 linguri zahar
- optional: sirop de menta, ciocolata
- un praf de sare
Se scot ouale la temperatura camerei. Frunzele de menta, spalate se taie marunt marunt si se pun in smantana.
Se pune pe foc mic si se lasa asa pana incepe sa fiarba. Amestecati din cand in cand pentru a nu se prinde de oala. Dati deoparte si acoperiti foarte bine – eu am pus folie alimentara si deasupra un capac care sa tina cat mai etans. Se lasa asa macar 1 ora, dupa care se trece printr-o sita, pentru a ramane doar smantana.
Se baga la frigider, iar cand se raceste se mixeaza bine de tot.
Galbenusurile se bat spuma cu 2 linguri de zahar, dupa care se pun pe baie de abur si se mixeaza in continuare pana devin o crema spumoasa. Asa aratau dupa ce le-am luat de pe foc:
Albusurile se bat si ele spuma cu un praf de sare, iar dupa ce se intaresc se adauga pe rand 3 linguri de zahar si se continua mixarea pana se topeste zaharul. Se pun si ele pe baie de abur si se tin vreo 3-4 minute, amestecandu-se constant.
Se pun albusurile peste galbenusuri in 2-3 reprize si se omogenizeaza, incet, de jos in sus. La final se adauga smantana batuta si… sirop de menta, daca considerati ca e cazul. Pentru ca am folosit oua de tara, semifreddo a iesit galben, asa ca am adaugat sirop de menta atat pentru culoare, cat si pentru o aroma mai intensa de… menta
Se pun in forma si se tin la frigider, pentru cel putin 3-4 ore.
Semifreddo de menta se serveste cu ce doriti, sirop proaspat de menta, ciocolata, miere…
Reteta preluata de aici.