Sos bechamel

Rezumat
Denumire reteta
Sos bechamel
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 9 Review(s)

Sos Bechamel este sosul folosit in special la lasagna si alte preparate pe baza de paste, este relativ simplu de facut, insa va poate da batai de cap daca nu respectati pasii intocmai! Desi gustul doar de sos bechamel nu este unul foarte pregnant, in combinatie cu alte preparate va fi imbietor!

Ingrediente:

- 50 grame de unt

- 1 lingura cu varf de faina

- 250 grame lapte fierbinte (pentru un sos mai moale se foloseste mai mult lapte)

- sare, piper alb si nucsoara

Aveti nevoie obligatoriu de un tel si de dexteritate pentru ca sa va iasa un sos perfect, fara cocoloase.

Topiti untul la foc mic intr-o oala si adaugati lingura de faina.

Se amesteca bine cu telul pana se obtine o crema si se mai lasa pe foc circa 1 minut, amestecand continuu, pentru a nu o arde.

Incepe distractia :P Cu o mana se amesteca continuu iar cu cealalta se toarna laptele, putin cate putin, ca la maioneza. Faceti asa pana terminati laptele, turnati putin si amestecati, amestecati mereu.

Daca doriti un sos mai moale, mai adaugati lapte. Dupa ce ati terminat de turnat laptele, amestecati pe foc inca 1 minut, pentru a se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper alb si nucsoara si se pastreaza cald pana la folosire/servire pentru a nu face pojghita deasupra.

Se foloseste la lasagna, sau alte paste. Puteti sa-l condimentati cu cimbru sau sa puneti cascaval.


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>