Sos de gorgonzola cu ciuperci

De ce sos de gorgonzola? Mi-a placut cum suna! Nu am mancat pana atunci si nu stiu cum ar fi trebuit sa iasa (haha :P ) dar a iesit ceva super!!! Asa ca puteti sa luati in considerare sa mariti cantitatile :D

Ingrediente:

- 200 grame gorgonzola (eu am luat gorgonzola dulce)

- 100 grame smantana pentru gatit (La Dorna sau Gran Cucina)

- 300-400 grame de ciuperci (preferabil micute)

- condimente: sare, piper

- 50 grame de unt + cateva picaturi ulei de masline

- cateva fire de marar

Ciupercile se curata (daca e cazul) si se taie felii cu tot cu codita. Untul se pune la topit impreuna cu cateva picaturi de ulei (pentru a nu se arde) si se adauga ciupercile. Se tin pe foc mic pana lasa toata apa, apoi se adauga smantana.

smantana

Gorgonzola se rupe bucati si se adauga in tigaie. Se lasa la topit.

gorgonzola

Se amesteca totul bine si se lasa pe foc mic, cateva minute, pentru a se lega.

sos-gorgonzola

Se condimenteaza dupa gust. Am pus si putin marar tocat pentru a taia din gustul pregnant al gorgonzolei.

Sosul are o textura interesanta de la ciuperci, un gust minunat de la gorgonzola si o finete aparte de la smantana. Este o delicatesa!

Am servit cu somon la gratar si conopida trasa la tigaie. Super combinatie!

sos-de-gorgonzola


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>