Sos de marar

Daca ar vedea mama ca am facut sos de marar cred ca s-ar gandi ca m-am lovit la cap :D Nu, acasa nu mancam marar, insa acum asa as face niste cartofi noi cu marar, sau un scrob din ala bun cum facea ea cu ou, malai si muuult marar :D O sa vina si randul lor :P Da, asa se pare, cand incepi sa gatesti, incepi sa apreciezi si aromele! Trebuia ceva de marar!

Ingrediente:

- 2 galbenusuri

- o lingura de unt

- 1/2 lingura faina

- 1 pahar zeama de carne (sau apa)

- 2 linguri marar tocat

- sare

- putina zeama de lamaie

Se pune untul pe foc intr-o craticioara in care vom face si sosul. Se adauga faina si se amesteca, la foc mic, pana incepe sa-si schimbe culoarea, cand se adauga zeama de la carnita (sau apa calda). Am folosit zeama de la friptura. Se adauga mararul tocat si se lasa 10 – 15 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. Spre final se da gust de sare si se adauga putina zeama de lamaie.

marar

Galbenusurile se amesteca bine, se adauga putin sos, se amesteca din nou. Se ia sosul de pe foc, se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Cum nu l-am vrut prea gros, l-am subtiat cu zeama de carne, dar daca va place mai gros, puteti sa-l lasati asa.

Se serveste la orice fel de carnita! Are un gust de…vara :)

Noi am servit sosul la rulada de carne si cartofi wedges (click pe fiecare pentru reteta).

sos-de-marar


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>