Sos de rodii

Din cand in cand, cate o aroma mai deosebita este mereu binevenita. Mai ales daca e si pentru ocazii speciale. Nu stiu voi, dar eu acasa nu am fost crescuta cu arome exotice (era si normal… se primeau alimente cu portia, iar cand aveam cate o portocala era sarbatoare mare… iar dupa ce a trecut perioada respectiva, cred ca deja mama era obisnuita cu “gusturile normale” :P ). Dar acest sos de rodii a fost o revelatie pentru mine, si a fost atat de apreciat!

Ingrediente:

- 1 rodie

- 2 linguri miere de albine

- 1 lingurita otet balsamic

- 1/2 lingurita amidon de porumb

Se curata rodia, adica se aduna toate semintele. Se pune in blender si se piseaza bine, apoi se storc bine (este nevoie doar de zeama, samburii, sau ma rog, ce a ramas din ei, se arunca).

suc-de-rodii

Sucul de rodie, impreuna cu mierea si lingurita de otet se pun pe foc mic si se lasa la fiert 10-25 minute, amestecand din cand in cand. Amidonul se dizolva in putina apa, se adauga in sosul de rodii si se amesteca continuu pana se leaga bine sosul.

Se serveste cald, alaturi de orice carnita. Noi am servit cu carnaciori in flori de bacon si piure de telina.

Are o culoare…. si un gust exotic… dulce spre acrisor, de-ti lasa gura apa!

P.S. Sa pastrati cateva seminte de rodii pentru ornarea farfuriilor!

featured


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

4 Comentarii

  1. Din intamplare, atentia mi-a fost atrasa de website-ul dvs. Am fost incantata, cu o exceptie si am sa va spun despre ce este vorba…
    La prepararea sosului de rodie spuneti ca utilizati miere. Mierea se fierbe cateva minute. Ceea ce nu cred ca stiti e faptul ca mierea fiarta se transforma intr-un produs care contine o cantitate mare de Hidroximetilfurfural (HMF), care este foarte toxic si cancerigen. Daca n-as fi invatat in facultate despre acest lucru, cred ca n-as fi stiut. Asadar, sa nu-mi luati in nume de rau, dar cred ca e bine sa stiti si dvs.

    Post a Reply
    • Tatiana, ma bucur ca-ti place site-ul si te rog nu ma lua cu dvs… ca-s chiar tinerica (as vrea eu sa cred :P ). Sincer, stiam ceva referitor la faptul ca mierea la temperatura ridica isi pierde proprietatile si chiar devine toxica, dar se pare ca nu am luat in serios treaba asta. Din pacate in unele retete chiar se foloseste, dar sa stii ca am sa rectific si de acum am sa precizez acest lucru.
      Iti multumesc si te rog daca mai e ceva ce nu-ti place/ sau iti place sau ai vrea sa gasesti pe blogul meu, sa-mi zici!
      Cu drag, Alexandra

      Post a Reply
  2. mă mir că nu știai că mierea nu se fierbe ,se poate folosi în apă călduță

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>