Sos de zmeura

Negresa cu sos de zmeura, ce ziceti? Sau mai degraba prajitura de post cu sos de zmeura, caci nu am avut cacao :P

Sau chiar sos de zmeura pentru carne, o sa incerc si in combinatia asta!

Ingrediente:

- 50 grame de zmeura

- 1-2 linguri de zahar

- putina zeama de lamaie

- 1 ligurita amidon

- 1 lingura apa

Se pun in jur de 50 grame de zmeura cu 1-2 linguri de zahar pe foc mic, la fiert.

zmeura-cu-zahar

Pentru ca zmeura mea era congelata, si a lasat multa zeama, am mai adaugat cam 50 de ml de zeama, sa fiu sigura ca-mi ajunge sosul :D

Se lasa la foc mic cateva minute, pana ce zmeura se fierbe bine, apoi se pune in strecuratoare ca sa renuntati la samburi.

se-strecoara

Sosul de zmeura se pune din nou la foc mic. Amidonul se dizolva intr-o lingura de apa rece si se toarna peste sos. Se tine in continuare la foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa.

amidon

Rezultatul final trebuie sa arate cam ca in imaginea de mai jos.

Se poate servi cu orice fel de dulce, si de ce nu, in combinatie cu carne, zic ca ar merge de minune! :)

sos-de-zmeura


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>