Sos ragu

De obicei pregatesc mancare care nu necesita foarte mult timp, pentru ca nu prea dispun de asa ceva. Dar in zilele libere pe care le mai am si eu incerc de obicei sa fac ceva mai deosebit, nu doar mancarea clasica, pe care o mancam cu totii la mama acasa. Am preparat acest sos ragu pentru lasagna (dar poate fi folosit la orice fel de paste) a doua oara, si desi trebuie fiert cateva ore… vreau sa va zic ca rezultatul final va va da pe spate! Are un gust rafinat, o combinatie de gusturi ce va face ca papilele gustative sa fie in extaz! Ce mai… orgasm culinar :D

Ingrediente:

- 700 grame carne tocata de vita (eu am folosit amestec cu porc si e prea gras!)

- 1 ceapa

- 2 morcovi

- 1 telina mare

- 50 grame pancetta (nu am avut nici acum, nici niciodata cand am facut lasagna, si iese foarte bun si fara)

- 50 ml vin rosu

- 1 varf cutit scortisoara

- 1 varf cutit nucsoara

- 1 varf cutit piper

- 1 lingurita sare

- 2 linguri sos de rosii dizolvate intr-o cana de apa

- 2 cani supa (eu am facut din cuburi knorr – unul de pui si unul de vita)

- 1 cana lapte

- 2 linguri unt

Se toaca ceapa, morcovul si telina in cubulete mici si se adauga in tigaia incinsa cu cele 2 linguri de unt.

Se calesc in jur de 10 minute, pana se inmoaie. Se adauga carnea si se caleste pana se evapora zeama pe care o lasa. Se mai caleste aproximativ 15 minute, pana carnea incepe sa se rumeneasca.

Se toarna vinul si se lasa pana se evapora.

Se adauga condimentele: scortisoara, nucsoara, piper si sare si se toarna cana de sos de rosii si apa si supa.

Se amesteca bine si se lasa la fiert la foc mic de tot in jur de 1 ora. Se amesteca din cand in cand. Initial o sa arate ca o supa, dar lichidul se va evapora pe parcurs, asa ca nu va faceti griji!

Ulterior, turnati cana de lapte si se lasa la fiert inca 1 ora, 1 ora si 1/2.

Amestecati din cand in cand, spre final chiar mai des pentru ca lichidul incepe sa se evapore si sa nu ardeti carnea! Cand lichidul a scazut destul de mult, este gata. Gustati, si dati gust de sare, daca mai trebuie.

Sosul ragu se poate pregati si cu o zi inainte, sau puteti face cantitate mai mare si sa pastrati la congelator.

Este absolut divin!

 


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>