Spaghete cu vinete si sos de rosii

Rezumat
Denumire reteta
Spaghete cu vinete si sos de rosii
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 7 Review(s)

Ehehehe… iata ca revin dupa o luna de pauza… dar pe bune ca nu trebuia sa lipsesc mai mult de 2 saptamani cat m-am plimbacit prin Italia si prin tara… dar se pare ca si calculatorul meu a fost in concediu, mai prelungit decat al meu si mi-e ciuda de asta :P

Dar sa revenim la bucatele noastre… inainte sa plecam din tara a trebuit sa golesc frigiderul si sa combin cat mai bine legumele de la ai mei de tara… si au iesit aceste spaghete cu vinete si sos de rosii:

Ingrediente 4 persoane:

- 1 pachet spaghete (500 de grame)

- 2-3 vinete

- 2-3 catei de usturoi

- 1 ardei iute

- 4-5 rosii

- ulei de masline

- condimente: sare, piper, cimbru

Se pregatesc prima data vinetele. Acestea se spala si se pun la copt. Eu folosesc plita de scrijele.

vinete

Daca nu aveti unde sa le frigeti, puneti fiecare vanata in folie de aluminiu (lasand putin spatiu intre vanata si folie, adica sa nu o strangeti de tot – ca in imaginea de mai jos) si puneti in cuptorul incins. Rotiti din cand in cand pana se inmoaie.

din-cuptor

Se pun intr-un vas peste care se presara sare si se lasa sub capac 15 minute.

Puneti pe foc o oala mare plina cu apa – cel putin 4-5 l de apa (1 litru de apa pentru fiecare 100 de grame de spaghete).

Usturoiul se toaca marunt de tot, la fel si ardeiul iute, la care eu i-am scos semintele (care sunt mai iuti). Puneti dupa gust, sau iuteala lor :)

usturoi-si-ardei-iute

Se curata rosiile de coaja. Detalii aici. Se taie cubulete. Incingeti uleiul de masline si puneti usturoiul si ardeiul sa se incinga 1-2 minute, fara sa se arda, apoi adaugati cubuletele de rosii.

rosii

Puneti sare, piper si cimbru si lasati la foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute, amestecand din cand in cand, pana se leaga.

sos-de-rosii

Cana apa incepe sa fiarba adaugati sare si spaghetele. Puteti sa le lasati asa lungi, insa eu le-am rupt in 3, ca sa fie mai usor la mancat :P Fierbeti pastele dupa instructiunile de pe ambalaj.

Vinetele le curatati de coaja si se toaca marunt cu un cutit de lemn/ceramica. Optional, puteti sa puneti in ele un usturoi pisat. Eu insa le-am lasat asa, simple, insa sosul l-am facut ceva mai picant.

Spaghetele scurse, se aseaza in farfurie peste care se pun 1-2 linguri de vinete.

spaghetti-cu-vinete

Si sos de rosii din belsug.

spaghetti-cu-vinete-si-sos-

Pentru inceput veti simti usturoiul, apoi spaghetele va vor calma papilele gustative pentru ca apoi sa simtiti iuteala de ardei. Puteti la fel de bine sa amestecati toate cele 3 ingrediente la un loc si apoi sa serviti. Oricum, e acelasi lucru. Si un lucru bun pe deasupra! Zau de nu! :)

spaghetti-cu-sos-de-rosii-s


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>