Spuma de zmeura

Rezumat
Denumire reteta
Spuma de zmeura
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 10 Review(s)

Va ziceam de zmeura ce am primit-o de la bunica lui Bogdan. Aveam in cap altceva, dar cum s-a cam mancat ce pusesem eu deoparte pentru dulcele meu, asa ca am zis totusi sa nu ratez momentul si sa incerc ceva rapid (cat inca mai era ceva zmeura in frigider :P ). Uitasem complet de spuma asta, insa momentul in care am gustat, mi-am adus aminte instantaneu de copilarie… facea mama cu capsuni si tare ne mai placea! Puteti sa folositi asadar si capsuni, si fragute, banane sau chiar kiwi. Ca sa nu mai zicem ca e gata in 10-15 minute… Deci clar da!!!

Ingrediente:

- 3 albusuri

- 6 linguri de zahar

- un praf de sare

- 300 grame de zmeura

- frunze de menta pentru decor

- cupe de inghetata/ pahare

Nu am pus prea mult zahar pentru ca lui Bogdan ii plac dulciurile… mai putin dulci (spre deosebire de mine :P ), dar puteti pune cu incredere inca 3-4 linguri de zahar.

Spalati zmeura si o puneti in strecuratoare.

Albusurile, la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare. Detalii complete despre cum se bat albusurile spuma gasiti aici.

albusuri

In momentul in care se intaresc:

albusuri-spuma

Se adauga pe rand cate 1-2 linguri de zahar si se mixeaza pana se topeste zaharul. Nu adaugati alt zahar pana nu s-au topit cristalele de zahar deja puse!

bezea

Mixati in total vreo 10-15 minute, cu cat e mai tare si nu are cristale de zahar, cu atat mai bine! Abia apoi adaugati zmeura (nu am zdrobit-o inainte pentru ca am folosit tot mixerul si s-au zdrobit singure).

zmeura

Din momentul in care am dat de gust… a fost prea mare tentatia sa nu bag tot degetul si sa ma asigur ca e ok :P

spuma

Din aceasta cantitate ies vreo 6 cupe… sau 5 in cazul meu, ca am tot gustat atata pe parcurs de ma intreb de nu erau vreo 7 chiar :D Trebuia sa ma asigur ca a iesit buna, nu? :P

Daca aveti timp dati la frigider sa se raceasca putin. Insa la cat am mancat, va zic ca e buna si asa :P

Am pus in cupe de inghetata si am decorat cu frunte de menta. Am dat la frigider iar cand Boghy s-a uitat , m-a intrebat rapid cum se cheama… (mai nou, la tot ce fac trebuie sa dau si explicatii: cum se cheama, din ce e si asa mai departe :P )

spuma-zmeura

Numele nu i-a zis nici lui mare lucru, insa dupa ce a gustat a zis ca exact asa facea si Tanti Geta (adica matusa lui) in copilaria lor. Se pare ca a fost un desert “la moda”, nici nu avea cum altfel, avand in vedere ca are nevoie de ingrediente putine si timp si mai putin pentru a o prepara.

Va invit cu drag la o spuma racoroasa de zmeura!

spuma-de-bezea

spuma-cu-zmeura

spuma-bezea-zmeura

Pentru utilizarea galbenusurilor ramase aveti aici cateva idei :)


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>