Supa crema de cartofi (supa vieneza)

Rezumat
Denumire reteta
Supa crema de cartofi (supa vieneza)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 19 Review(s)

Vazusem supa crema de cartofi in Cartea Regala de Bucate, apoi am tot citit pe internet despre ea. Si cum mi s-a parut ca arata senzational… si culmea, din aceleasi legume cu care ai face o supa normala, era musai cazul sa o fac. Mie una mi se pare senzationala! Bogdan a zis ca are o textura ciudata (e cremoasa tare!!!) dar cand a gustat-o i s-a luminat fata hahaha. Parinti, supa asta e perfecta pentru copiii pretentiosi care nu mananca diverse legume din supa (cum eram si eu cand eram mica – dadeam morcovul de-o parte :P ). Partea cea mai buna e ca sunt toate legumele pline de vitamine in ea… dar nu la vedere :D

Ingrediente:

- 1,5 kg cartofi

- 1 praz mare (doar partea alba se foloseste)

- 1 telina medie

- 2 morcovi

- 2 cepe medii sau 1 mare

- 50 grame unt (1 lingura)

- 300 grame de ciuperci

- 2 linguri de smantana

- supa / zeama

- sare, piper, 1 foaie de dafin

- verdeata: patrunjel, tarhon

Cartofii se taie cubulete medii. Morcovii, telina si partea alba din praz se taie relativ mare, nu conteaza forma avand in vedere ca oricum se piseaza. Cepele se toaca si se pun la calit in putin unt. Apoi se adauga legumele taiate.

legume

Se adauga 1 kg de cartofi taiati si se toarna zeama de supa peste ele. Daca aveti supa gata facuta si pastrata in congelator este perfect, eu nu am avut si am facut 1 litru de supa din cuburi, dar cred ca este ok sa punem doar apa.

supa

Se adauga foaia de dafin si se lasa la fiert, la foc mic. Dupa 10-15 minute adaugati sare si piper. Intre timp pregatim ciupercile care se taie felii si se calesc in putin unt pana lasa toata apa. Cealalta jumatate de cartofi taiati si ei cubulete, se pun la fiert, separat, in apa cu sare. Legumele fierte, se piseaza cu mixerul vertical, bine de tot, pana se face o pasta. Nu se varsa zeama! Daca nu aveti mixer vertical puteti trece legumele printr-o sita foarte fina, cu ajutorul unei linguri.

se-paseaza

In crema de legume se adauga cartofii fierti (fara zeama).

cartofi

Luati oala de pe foc. Se iau 2 linguri de smantana deasa, grasa si se amesteca bine cu o lingura. Se ia o lingura din pasta de legume si se adauga in smantana, se omogenizeaza si se mai adauga o lingura. Faceti asa cu 4-5 linguri de crema.

smantana

Apoi, luati cate 1 lingura de smantana si adaugati in crema de legume. Amestecati bine si abia apoi adaugati alta lingura de smantana.

smantana-supa

Se adauga ciupercile calite si se da gust de sare si piper. Se serveste cu tarhon (cum am folosit eu la fotografii – cu tarhon de la mama din gradina) sau cu patrunjel verde din plin (cum a fost farfuria pentru Bogdan :P ).

Supa crema de cartofi are o textura foarte frumoasa, este gustoasa si delicata. O supa buna atat pentru copii cat si pentru a impresiona musafirii prin finetea ei.Va invit la o supa crema de cartofi, sau la o supa vieneza, cum mai este cunoascuta.

supa-crema-de-cartofi

supa-vieneza

supa-crema-vieneza

supa-crema


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>