Supa crema de praz (de post)

Rezumat
Denumire reteta
Supa crema de praz (de post)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 16 Review(s)

Aveam deja 1 fir de praz in frigider cand am fost la aprovizionare la tara, dar am mai luat inca unul (crescut in gradina la parintii mei :P ) cu gandul sa fac supa crema de praz. Si pentru ca deja stiu ca daca nu fac ACUM in momentul in care m-am gandit, nu stiu cand mai reusesc, m-am apucat rapid de supa. Si tot atat de rapid am si terminat. Si de preparat si de mancat… noroc ca a mai ramas un castronel pentru a doua zi si asa am apucat sa-l si pozez. L-a mancat in final tata, care venise in vizita la mine si care nu s-a gandit niciodata ca se poate face supa si din praz… sau ma rog, aproape numai din praz. A papat tot tot cu pofta ca nici nu a mai vrut altceva :D

Ingrediente:

- 2 fire de praz

- 300 grame cartofi

- 100 grame telina

- 1 fir mic pastarnac

- 2-3 felii de paine

- 1 foaie de dafin

- sare si piper

- crutoane pentru servit

- tofu (optional)

Prazul se curata de frunzele de deasupra mai fibroase si se spala. Se foloseste tot prazul, adica si partea alba si cea verde. Taiati rondele si lasati o mana de praz deoparte (din partea verde).

praz-rondele

Puneti pe foc cartofii taiati bucati, telina si pastarnacul in suficienta apa (vreo 3 l) si dupa 10 minute puteti sa adaugati si prazul, foaia de dafin, sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic spre mediu. Inainte de a fi gata, adaugati si feliile de paine (fara coaja – doar miezul) si mai lasati 5 minute. Dati gust de sare.

paine

Separat, fierbeti 5 minute restul de praz verde cu putina sare.

Supa de praz se da pe blender sau prin sita pana devine fina apoi adaugati prazul fiert separat – pentru textura :)

praz

Daca supa crema de praz ramane de post, puteti sa mai adaugati apa pana ajunge la textura dorita, daca e de frupt puteti pune 2 linguri de smantana. Pentru ca la noi a ramas de post, am pus tofu peste supa fierbinte si a mers numai bine!

supa-crema-de-praz

supa-crema-de-praz-de-post


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

3 Comentarii

  1. Supa este incredibil de gustoasa si asa de usor de facut.
    Multumesc Alexandra pentru idee.:)

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>