Supa crema de praz (de post)

Rezumat
Denumire reteta
Supa crema de praz (de post)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 15 Review(s)

Aveam deja 1 fir de praz in frigider cand am fost la aprovizionare la tara, dar am mai luat inca unul (crescut in gradina la parintii mei :P ) cu gandul sa fac supa crema de praz. Si pentru ca deja stiu ca daca nu fac ACUM in momentul in care m-am gandit, nu stiu cand mai reusesc, m-am apucat rapid de supa. Si tot atat de rapid am si terminat. Si de preparat si de mancat… noroc ca a mai ramas un castronel pentru a doua zi si asa am apucat sa-l si pozez. L-a mancat in final tata, care venise in vizita la mine si care nu s-a gandit niciodata ca se poate face supa si din praz… sau ma rog, aproape numai din praz. A papat tot tot cu pofta ca nici nu a mai vrut altceva :D

Ingrediente:

- 2 fire de praz

- 300 grame cartofi

- 100 grame telina

- 1 fir mic pastarnac

- 2-3 felii de paine

- 1 foaie de dafin

- sare si piper

- crutoane pentru servit

- tofu (optional)

Prazul se curata de frunzele de deasupra mai fibroase si se spala. Se foloseste tot prazul, adica si partea alba si cea verde. Taiati rondele si lasati o mana de praz deoparte (din partea verde).

praz-rondele

Puneti pe foc cartofii taiati bucati, telina si pastarnacul in suficienta apa (vreo 3 l) si dupa 10 minute puteti sa adaugati si prazul, foaia de dafin, sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic spre mediu. Inainte de a fi gata, adaugati si feliile de paine (fara coaja – doar miezul) si mai lasati 5 minute. Dati gust de sare.

paine

Separat, fierbeti 5 minute restul de praz verde cu putina sare.

Supa de praz se da pe blender sau prin sita pana devine fina apoi adaugati prazul fiert separat – pentru textura :)

praz

Daca supa crema de praz ramane de post, puteti sa mai adaugati apa pana ajunge la textura dorita, daca e de frupt puteti pune 2 linguri de smantana. Pentru ca la noi a ramas de post, am pus tofu peste supa fierbinte si a mers numai bine!

supa-crema-de-praz

supa-crema-de-praz-de-post


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

3 Comentarii

  1. Supa este incredibil de gustoasa si asa de usor de facut.
    Multumesc Alexandra pentru idee.:)

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>