Supa de pui cu galuste din gris

Rezumat
Denumire reteta
Supa de pui cu galuste din gris
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 14 Review(s)

Desi acasa la mama nu prea mancam supa de pui cu galuste din gris, era totusi musai sa o incerc si eu. Mai ales ca de cand am inceput sa gatesc mi s-au cam schimbat gusturile si am inceput sa simt altfel aromele, am inceput sa iubesc anumite condimente si sa folosesc din plin verdeata (sau ierburi cum le ziceam inainte cand nu-mi placeau). Si asa a fost si de data asta, si cred ca nu se datoreaza doar faptului ca sunt facute de mine galustele de gris, ci ca in cele din urma… am inceput sa le simt altfel :)

Ingrediente:

- supa de pui daca aveti, daca nu:

- 2-3 pulpe de pui

- 2 morcovi

- 1 telina

- 1 pastarnac (optional)

- 1 ceapa

- 1 ardei rosu (optional)

- cateva buchetele de conopida (optional)

- condimente: 2 foi de dafin, sare, piper

- verdeata

- 2 oua

- gris (5-7 linguri)

Daca aveti supa de pui, puneti doar legumele. Daca nu, facem de la capat, adica: spalam bine pulpele de pui, pregatim legumele pe care le taiem cubulete. Punem totul intr-o oala de vreo 4 litri: carne, legume, ceapa intreaga, condimentele, punem apa si lasam la fiert. Din momentul in care incepe sa fiarba se da la foc mic de tot si se lasa pana carnea si legumele au fiert. Intre timp adaugati si ardeiul rosu si conopida – nu se pun de la inceput pentru ca fierb mai usor.

leguminoase

Cand sunt fierte, se scoate carnea si se poate face un pui cu smantana de te lingi pe degete :)

Cele 2 oua le bateti bine cu furculita si incepeti sa adaugati grisul. Nu adaugati tot odata, pentru ca depinde de cat de mari sunt ouale si de cat de fin este grisul si sa nu gresiti consistenta. Pus prea mult, galustele vor ramane tari, in loc sa fie pufoase. Asadar, puneti cate o lingura de gris, amestecati, si daca este necesar mai adaugati una. Trebuie sa fie o compozitie moale, si cand puneti in oala sa se desprinda cu usurinta de lingurita. Si nu lasati sa stea, trebuie pregatit si pus rapid in oala, altfel se intareste!

galuste

Luati cu lingurita compozitia de gris si puneti in oala de supa, bagand in apa lingurita. Galusca se va desprinde usor. Daca se imprastie prin oala, mai adaugati putin gris.

galuste-de-gris

Lasati la fiert la foc mic, sub capac, inca 10-15 minute, apoi stingeti focul, adaugati verdeata tocata si mai lasati sub capac inca 10 minute. Ies galuste de gris foarte pufoase si aratoase.

Supa de pui cu galuste din gris este una clasica, care pe mine abia acum m-a cucerit. Si in functie de preferinte, faceti galustele de ce dimensiuni doriti.

Pofta buna!

supa-cu-galuste-de-gris

supa-cu-galuste


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>