Supa de pui in lapte de cocos

Rezumat
Denumire reteta
Supa de pui in lapte de cocos
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 8 Review(s)

Desi am mai mancat supa asta thailandeza, facuta relativ constant de cand s-a intors fratele meu din Thailanda, inca nu am reusit sa o pozez… pana aseara, cand am pus piciorul in prag si i-am zis sa vina sa facem supa de pui in lapte de cocos. Nu de alta, dar maine poimaine iar pleaca in Japonia, si reteta de supa thai, luata de la mama ei de acasa, va pleca cu el (nu ca nu ar fi putut sa-mi zica ce si cum… dar :P ). Asa ca aseara toata lumea s-a implicat cu ceva in prepararea supei thailandeze, unii mai mult ca altii (o sa vedeti cine :P ). Este o supa racoroasa, desi nu ai zice la ce culoare are, insa ingredientele exotice… o fac foarte aromata, parfumata si cica e recomandata si iarna, pentru desfundarea cailor respiratorii. Ghimbir, lime, piper, lemon grass… si bineinteles lapte de cocos… cum sa nu iasa super buna?

Ingrediente:

- 1 pui intreg

- 500 grame ciuperci

- 2 cutii lapte de cocos (750-800 grame la un loc)

- 2 fire mari de praz

- 2 morcovi

- 50 grame unt

- 3-4 catei de usturoi

- 2 lime

- 2 bucati de ghimbir (bucati mari :D )

- 1-2 ardei iuti

- lemon grass (optional)

- ulei de peste (optional)

- sos de soia

- sare, piper alb, 2 foi de dafin, piper negru boabe

- 2 linguri de smantana

Desi puteti prepara din supa concentrat, eu una nu sunt de acord. Sa vedeti ce gust va avea cand facem o supa ca lumea! Asadar, pregatim ingredientele: cele 2 fire de praz le taiem rondele astfel: partea alba separat, partea verde separat. Morcovii se taie rondele. Usturoiul curatat si strivit cu lama cutitului. Puiul intreg se portioneaza. Punem totul la fiert, dar in final vom folosi doar pieptul de pui si pulpele.

Punem untul intr-o oala mare si cateii de usturoi (striviti) si lasam 1-2 minute sa se incinga usturoiul si sa lase aroma. Punem carnea, prazul si morcovul si le calim impreuna pentru 1-2 minute. Fratele meu le-a pregatit, eu intre timp am facut tocinei pentru Anca :)

pui,-praz,-morcov

Adaugam apa cat sa le acopere, punem 2 foi de dafin si cateva boabe de piper negru si lasam la fiert.

condimente

Dupa 20 de minute adaugam sare si ardeiul iute curatat de seminte

ardei-iute

Cat lasam la fiert, pregatim celelalte ingrediente: tocam ciupercile – am folosit pleurotus si le-am taiat in fasii cam cat degetul mic.

ciuperci

Cand carnea e aproape fiarta, se strecoara zeama.

supa

Practic, vom folosi zeama (fara morcovi, praz, usturoi si alte cele din supa) si pieptul de pui cu pulpele, care se dezoseaza si se rup in fasii relativ egale, tot cat degetul mic. Restul de carne se poate manca cu un sos de usturoi.

Ghimbirul, 2-3 bucati, curatat, se taie rondele si se adauga in zeama. Aici ca sa va dati seama cat am pus taiat, restul ulterior, dat pe razatoare. Tot acum adaugam si rondelele de praz alb.

ghimbir

ghimbir,-praz

Apoi asaugam ciupercile felii. Si de aici, pe mine m-au pierdut :D Baietii faceau mancare, eu faceam bilete de avion hahaha :D

pleurotus

Tragem un clocot si punem laptele de cocos. Marius si Boghy in actiune, big brother la supa, ma’ husband la pozat :) ) Si intre timp a venit si un prieten la noi, asa ca mai aveau treaca si cu cinstitul. Pai ce sa-i faci daca fiecare e plecat din tara si ne intalnim o data-n an (si atunci cu Doamne ajuta!)

lapte-de-cocos

Restul de ghimbir se da pe razatoare si se adauga in supa. A mai luat un ardei iute, i-a scos samburii si i-a dat drumul in supa, sa fie iute, nu?

ghimbir-lime

Se pune piper alb si se da gust de sare. Coaja de lime se da pe razatoare si se adauga in supa, si bineinteles, se stoarce si zeama. Se pun 2 linguri de smantana, sos de soia si lemon grass (daca aveti). Eu am avut lemon-grass uscat, adus de Marius direct din Thailanda, special pentru supa asta.

lime

A gustat, a mai pus putin ghimbir ras si gata. Cica gustul e perfect! Ce vreau sa va zic… este o supa exotica, cu multe arome, care mai de care mai deosebita si nu faceti rabat la cantitatea acestor ingrediente “exotice”, nu e o supa cu care suntem noi obisnuiti, insa tocmai acestea ii da gustul aparte. Dupa cum ziceam: ardei iuti, ghimbir, muuult ghimbir, coaja de la 2 lime si zeama de la ele… deci cum sa nu aiba un gust cu adevarat aparte?

Bucatile de ghimbir din supa nu trebuie neaparat mancate, insa va recomand sa luati o bucata in gura si sa o tineti 1 minut… sa vedeti ce aroma!!!

O supa thai, cu ingrediente thai!

supa-in-lapte-de-cocos

supa-de-pui-in-lapte-de-coc

supa-de-pui-cu-ghimbir


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

1 Comentariu

  1. pot sa va spun voua… cititorilor Alexandrei, ca e cea mai buna gospodina…. cele mai bune mancaruri aici le gasiti… va puteti inspira cu incredere… sunt foarte gustoase toate… va spune o persoana care are fericirea de a gusta din cate ceva … din ce gateste Alexandra…
    si inca ceva…. a adus la servici si am gustat din aceasta minunatie de ,, supa in lapte de cocos”…
    e o adevarata feerie de gusturi: ghimbir, ardel iute, etc…; ce iti incanta papilele gustative….
    aceasta supa e pentru voi, cei ce vreti sa incercati ceva nou…. DA BUN….

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>