Supa de rosii

Rezumat
Denumire reteta
Supa de rosii
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 10 Review(s)

Hmmm… nu prea ma dau pe spate supele astea doar cu legume, insa avand foarte multe rosii am zis totusi sa incerc si eu una sa vad ce iese. Rezultatul? O supa de rosii foarte sanatoasa, mai ales cand toate ingredientele sunt din gradina. Un gust acrisor de la rosii, care a fost cu siguranta pe placul sotului meu :P

Ingrediente:

- 2 morcovi

- 1 ardei gras

- 1 ceapa alba si 1 rosie (de prefetinta)

- 1 telina (radacina si frunze)

- 4-5 rosii

- sare si piper

Am tocat morcovii in sferturi si apoi feliute subtirele. Ardeiul l-am taiat cubulete, la fel si telina. Ceapa rosie se taie fideluta (adica Julien, in termen culinar avansat – dar eu raman la fideluta :P ).

Se adauga in oala de  2-3 litri apa si se pun legumele de mai sus, plus ceapa alba intreaga. 3 rosii le-am decojit si le-am taiat si pe ele cubulete. Daca nu reusiti sa le decojiti usor, lasati-le in apa fierbinte/clocotita cateva minute.  Cealalta rosie am dat-o pe razatoare. Cand morcovul este aproape fiert se adauga rosiile cubulete si cele date pe razatoare. Dati gust de sare si piper si lasati sa mai fiarba 5-10 minute si adaugati frunzele de telina tocate. Si supa e gata!

Aveam cateva buchetele de conopida asa ca le-am fiert si am adaugat in farfurie, la servire.

O supa de rosii care debordeaza de vitamine!

Sanatate curata, nu alta!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>