Tarta cu visine

Rezumat
Denumire reteta
Tarta cu visine
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4 Based on 39 Review(s)

Dupa cum ziceam, imi plac visinele foarte mult, asa ca vara as face numai prajituri cu visine. Pacat ca nu mai au ai mei parinti visini in gradina (i-a batut gheata atat de tare ca i-a uscat de tot). Au trecut vremurile bune in care mama punea visine peste iarna la congelator, dar traiasca piata care e aproape de noi si visinele congelate din supermaketuri. Asadar, tarta sa fie!

 

Ingrediente:

- visine (dupa mine, cat mai multe… dar sa zicem 500 de grame)

- 8 oua

- 130 ml ulei

- 500 grame de zahar

- 320 grame de faina

- un praf de sare

- 1 pachetel praf de copt

- 1 lamaie

Daca aveti visine proaspete le spalati, le scoateti samburii si lasati-le la scurs. Daca sunt congelate, nu puneti la microunde caci sa o le schimbe gustul si textura, eu prefer sa le dezghet natural, adica sa le las la temperatura camerei sau in frigider (depinde de timp). Si nu uitati sa le lasati la strecurat!

Sa trecem la treaba! Se pregateste tava (35/25 cm) – eu am pus hartie de copt, dar daca nu folositi, ungeti bine tava cu unt/margarina si tapetati cu faina. Se incinge cuptorul la temperatura medie.

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza si se adauaga uleiul treptat impreuna cu 2 linguri de apa.

Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare.

Dupa ce se intaresc se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana devin lucioase.

Se amesteca impreuna cu compozitia de galbenusuri si ulei, usor, de jos in sus.

Apoi se adauga faina cernuta (amestecata in prealabil cu praful de copt).

La sfarsit se adauga coaja de la o lamaie si jumatate din sucul de la lamaie. Va rezulta un aluat foarte pufos. Se aseaza in tava si se niveleaza usor.

Deasupra se pun visinele si se da degraba la cuptor. Faceti testul cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca e gata.

Se soate din cuptor si de pudreaza cu zahar!

O delicatesa pentru copii (puteti pune mai putin zahar) dar si pentru parinti, cu visine bune de tot!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

8 Comentarii

  1. Like,,,Like..Like..! Am facut-o si euuu…! :) Nici nu va spun ce bine arata si ce miros are…!!! Te pup Alexandra! Chiar daca nu comentez la toate retetele , sa stii ca am incercat multe din retetele tale! Astept retete noi!! Pup!

    Post a Reply
    • Merci Mihaela! esti o cititoare fidela, stiu… si daca le si gatesti, e suuuper! Dar cel mai mult ma bucur ca iti plac!
      Te pup si eu!

      Post a Reply
  2. Super reteta.Ieri am incercat-o si eu si mi-a iesit exact ca a ta.Multumesc Alexandra!

    Post a Reply
    • Cristina, stii ca ma bucur intotdeauna cand va iese si apreciez ca-mi si spuneti asta!
      Te pup dulce (ca si tarta :D )
      Alexandra

      Post a Reply
  3. Sarumana pentru retete! Astazi am testat si eu aceasta prajitura minunata si sunt suuuper entuziasmata de cum a iesit. O reteta super usoara, dar cu un rezultat suuuper pufos, aromat,cu gust dulce si usor acrisor si un miros… mmm…se topeste in gura!!! Ce mai, totul la superlativ, precum vezi! Din pacate mi-a lipsit zaharul pudra,dar daca fara el a iesit atat de buna, imi inchipui cat de gustoasa a iesit a ta! Mai mult de jumatate de tava deja este gata, am dus si la fetele mele la servici si in 2 minute farfuria era goala! Si totul ti se datoreaza tie! Multumesc pentru superbele retete, pentru pasiunea cu care le faci si pentru ca ni le impartasesti. Abia astept sa testez celelalte retete! Mi-ai deschis pofta de gatit! Puuup!

    Post a Reply
    • Ramona, asa am inceput si eu… sfioasa si fara prea multe ustensile de bucatarie. Si de fiecare data cand imi iesea ceva era tare mandra :D
      Cel mai important e sa le pregatesti cu drag, si cu siguranta o sa iasa!
      Te astept si cu alte retete incercate!
      Pupici!

      Post a Reply
  4. Multumesc pentru reteta.A iesit super buna:)

    Post a Reply
  5. Tocmai ce am pregatit ingredientele pentru aceasta reteta :) , sper sa-mi reuseasca :D

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>