Tocinei

Rezumat
Denumire reteta
Tocinei
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4 Based on 43 Review(s)

Stiu… multi dintre voi o sa va intrebati ce sunt tocineii… Mancare traditionala din Bucovina! Preferatii mei!

Cand vrea mama sa ma vada face tocinei si stie sigur ca o sa apar rapid :D Si in premiera, facuti de mine, nu de alta, dar mi-era pofta de ei si mama era la tara la tata si nu aveam cum sa ajung rapid sa-mi satisfac pofta :)

Ingrediente:

- 10 cartofi (10 cartofi doar pentru mine :) mananc tocinei pana crap :P )

- 1 lingura de faina

- sare, piper

- 1 ou (optional – mama nu pune deloc si sunt foarte gustosi, eu am pus, ca am mers pe premiza ca e mai gustos asa, dar sincer, sunt buni si cu ou si fara)

- smantana pentru servit

- ulei pentru prajit

Se curata cartofii si de dau pe razatoarea mica. Am pus robotul la treaba, ca prea a stat in ultimul timp :P Se adauga in compozitie lingura de faina, sare si piper dupa gust si oul, se omogenizeaza bine si se lasa sa stea 5 minute.

Se incinge uleiul si se ia o lingura de compozitie si pune in tigaie. Daca ii doriti mai crocanti, apasati cu lingura peste ei, in tigaie, sa se mai intinda, daca in schimb ii doriri mai moi, lasati compozitia mai groasa. Se prajesc la foc mediu.

Cand se rumenesc se intorc.

Se scot pe servetele de bucatarie, si din nou, daca ii doriti moi puneti un capac peste ei pana ii terminati de prajit pe toti.

La noi in Bucovina, acesti tocinei sunt foarte apreciati, se gasesc si in restaurante, iar modul de servire este si el diverisificat. Se poate pune zahar in compozitie in loc de sare si piper si atunci sunt serviti ca si desert. Oricum, in ambele cazuri, se servesc cu smantanica rece, cremoasa. Mie imi plac cu sare, si sa-i inmoi bine in smantana buna.

As putea sa-i mananc zilnic… si asta fara exagerare!!!

Trebuie sa-i incercati! Chiar va rog sa-i incercati, ca nu o sa va para rau!

Salivez… Noroc ca e trecut de miezul noptii, ca altfel m-as fi apucat de ei :D


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Trackbacks/Pingbacks

  1. De la Jurna la Economie? | Oana Ștefănescu - [...] trăi și om vedea. Cert e că azi am încercat rețeta Alexandrei de tocinei lângă care am avut pui …

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>