Tort cu alune si banane (tort de gheata)

Rezumat
Denumire reteta
Tort cu alune si banane (tort de gheata)
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
4.5 Based on 15 Review(s)

Tort de gheata sau tort la rece, insa ca sa intelegeti despre ce e vorba, cel mai bine ii spunem tort cu alune si banane. Si da, fara coacere :) Este un tort usor de facut, dar sa stiti ca vi-l recomand la evenimente speciale. Datorita faptului ca are mult unt, alune multe si banane, pica greoi daca mancati fara masura :) ) dar in cantitati mici (o felie) este exact ce trebuie ca sa aduceti zambetul pe buze. Este un tort deosebit, cu bucatele de alune si banane din belsug si cu 3 arome de cacao, ness si vanilie. Si preferabil o frisca nu prea dulce.

Ingrediente:

- 600 grame unt (3 pachete)

- 300 grame zahar pudra

- 300 grame biscuiti simpli

- 300 grame alune + 100 grame ornat

- 300-400 ml lapte

- 4 oua (foarte proaspete)

- arome: cacao, ness si vanilie

- 5-6 banane

- 600 – 700 grame smantana pentru frisca

- 50-100 grame zahar

Scoateti untul si ouale la temperatura camerei. Intre timp macinati biscuitii si doar o parte din alune. Eu 2 parti din alune le-am sfaramat doar putin cu sucitorul. Oricum, in crema se vor mai inmuia, asa ca nu se vor simti bucati mari.

alune

Puneti laptele la fiert si turnati-l fierbinte peste biscuitii macinati. Nu turnati tot laptele o data. Puneti 250-300 ml si doar daca este nevoie mai turnati. Ideea este ca sa faceti o pasta, sa reusiti sa amestecati tot praful de biscuiti cu cat lapte e nevoie (depinde de cat de uscati sunt biscuitii).

biscuiti-opartiti

Untul impreuna cu cele 300 de grame de zahar pudra (obligatoriu pudra, caci nu se da la cuptor ca sa se topeasca), se mixeaza pana devine o spuma.

unt-spuma

Apoi, treptat, se adauga cate o lingura de biscuiti opariti si raiciti si se mixeaza pana la omogenizare.

biscuiti

Va arata asa, si bucatelele care le vedeti sunt biscuiti, caci si pe ei nu i-am macinat fin fin, pentru a avea texturi diferite.

crema-alune

Am mutat intr-un vas mai mare si am adaugat cate un galbenus si am mixat pana s-a incoroporat bine. Pentru ca nu se coace, aveti grija ca fie proaspete. Luati oua de la surse sigure :)

Separat, bateti albusurile spuma tare si apoi amestecati usor, de jos in sus.

albusuri

La final, adaugati alunele, si cele macinate si cele sfaramate.

alune-sfaramate

Impartiti compozitia in 3 parti egale: prima o aromati cu 1-2 linguri de cacao neagra, a doua parte cu 2 lingurite de ness si ultima parte cu esenta de vanilie.

Dati la rece pentru 10-15 minute.Si intre timp pregatiti frisca. Bateti bine smantana pana se leaga, apoi adaugati zahar pudra – eu am pus cam 50 de grame, caci nu am vrut sa fie prea dulce si am batut in continuare pana s-a intarit. Dati la rece.

Pregatiti farfuria de servit, daca aveti inel detasabil reglati la dimensiunea dorita, daca nu o sa puteti sa fati forma la crema fara probleme. Puneti prima data crema cu cacao. Abia apoi taiati 2 banane in feliute si puneti peste crema.

banane

Adaugati crema de ness, iar banane, crema de vanilie si iar banane. Lasati la frigider pentru 5-10 minute, apoi puteti scoate inelul detasabil. Ornati cu frisca si alune sfaramate, tot cu sucitorul. :)

tort-3-straturi

Tort cu alune si banane este genul de tort pe care il poti face rapid, cand se anunta musafiri. Nu necesita coacere, nu trebuie insiropat, trebuie doar lasat la rece. Este fin, cu bucatele de alune si cu banane din plin. Este pentru prieteni!

tort-de-gheata

tort-cu-alune-si-banane

P.S. Si da, nu am gasit alune nesarate…dar nu s-a simtit :)


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>