Tort Red Velvet

Rezumat
Denumire reteta
Tort Red Velvet
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 22 Review(s)

De mult tare ma tot gandeam la un Tort Red Velvet (sau tort de catifea rosie) si Craciunul trecut l-am facut in cele din urma. Pe langa toate prajiturile uscate (fursecuri, biscuiti cu nuci, cornulete, cornulete cu cocos – care toate au fost foarte bune) acest Tort Red Velvet a fost… cireasa de pe tort. Un tort fin, cu o aroma delicata si cu o “prezenta” de sarbatoare.

Ingrediente blaturi Tort Red Vevet:

- 250 grame faina

- un praf de sare

- 1 lingura de cacao

- 120 grame de unt

- 300 grame zahar

- 2 oua

- vanilie

- 240 ml lapte caldut

- colorant rosu (sau zeama de sfecla rosie :P )

-1 lingurita de bicarbonat de sodiu

- 1 lingura otet

Ingrediente crema Tort Red Velvet:

- 500 branza philadelphia

- 500 grame smantana pentru frisca

- 150-200 grame zahar pudra

Incingeti cuptorul la temperatura medie si pregatiti 2 tavi de copt astfel: o tava de tort cu diametrul de cel mult 26 cm si un castron :D Eu le-am pus hartie de copt.

Amestecati faina cu praful de sare si lingura de cacao (daca puneti prea multa cacao o sa se inchida la culoare si nu o sa va mai ajute colorantul rosu). Untul lasat in prealabil la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pana se face spuma apoi se adauga pe rand, ouale si vanilia si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Amestecati laptele caldut cu colorantul rosu.

Incepeti omogenizarea prin adaugarea in 3-4 reprize celelalte ingrediente in crema de unt: faina, omogenizati, lapte, omogenizati, iar faina si tot asa. Se incepe si se termina cu faina. La final stingeti lingurita de bicarbonat cu o lingura de otet, turnati peste compozitie si omogenizati din nou. Se toarna in tavi si se da la cuptor. In tava de tort am turnat compozitie cat pentru un blat normal, fara sa fie nevoie sa-l tai apoi in 2 blaturi, iar in castron restul compozitiei (asta pentru ca am vrut ca tortul meu sa fie sub forma de cupola). Se lasa la cuptor pentru circa 30 de minute (pentru cupola e posibil sa trebuiasca mai mult timp ca sa se coaca in interior, asa ca cel mai bine faceti testul cu scobitoarea.

aluat-Red-Velvet

Blaturile se lasa la racit complet apoi facem crema. Smantana se bate pana se face frisca si se adauga treptat zaharul pudra. Separat se mixeaza si crema de branza. Ulterior se omogenizeaza cele 2 creme: frisca cu crema de branza. Blatul cupola se taie in 3 parti. Daca blatul copt in tava de copt este prea mare, se taie marginile si numai bine avem cu ce finisa tortul.

Asamblati tortul dar lasati crema de branza si pentru ornarea lui. Deasupra sfaramati bine sau incercati sa dati pe razatoare marginile de la blat si pudrati bine tot tortul. Se lasa la rece pentru o noapte.

Dupa cum va ziceam, Tortul Red Velvet este unul de sarbatoare, foarte fin si cu o aroma delicata de branza. Blaturile se inmoiae de la crema si devine un tort sublim. Nu degeaba se cheama Tort de catifea! Daca nu v-am convins eu pana acum, las pozele sa o faca in locul meu :)

Tort-red-velvet

red-velvet

red-velvet-cake


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>