Tort toffifee

Rezumat
Denumire reteta
Tort toffifee
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 21 Review(s)

Acest tort toffifee e cel mai bun tort pe care l-am facut pana acum. Cel mai mare regret este insa ca nu are poze pe masura… In noaptea de Rev tocmai venisem de la serviciu, l-am ornat pe fuga (printre telefoane tot legate de serviciu) si printre asamblarea aperitivelor si l-am pozat si intr-o mai mare fuga. Cu prima ocazie trebuie sa-l fac din nou si sa-l pozez frumos, pentru ca acest tort toffifee are nevoie de poze pe masura. De ce l-am postat totusi? Pentru ca absolut toti care au gustat din el au fost maxim de incantati! Si pentru ca am povestit si la toata lumea care nu l-a gustat, despre cat de bun e… ca deja toti asteapta reteta. Va rog eu frumos, sa il faceti, sa-l pozati, si sa-mi trimiteti si mie pozici :)

Multumesc!!! :)

Ingrediente blat tort toffifee:

- 6 oua

- 120 grame ciocolata amaruie

- 120 grame de faina

- 120 grame de zahar

- 120 grame de unt

- 1 plic praf de copt

- 1 praf de sare

Ingrediente crema toffifee:

- 200 grame alune de padure

- 200 grame zahar pudra

- 850 ml smantana dulce grasa

- 300 grame ciocolata neagra

- 50 grame cacao

- bomboane toffifee pentru ornat

Incingeti cuptorul la temperatura medie de 170 de grade. Pregatiti tava de copt (26-28 cm). Topiti ciocolata amaruie (cele 120 de grame) si untul (tot 120 de grame). Separati ouale si bateti bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Apoi adaugati treptat ciocolata si untul topit.

blat-toffifee

Omogenizati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt (cernute in prealabil). Se amesteca bine, apoi se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma tare. Se amesteca cu crema de galbenusuri, prin miscari usoare, lente, de jos in sus. Compzitia va fi una foarte aerata, spumoasa.

aluat-toffifee

Se da la cuptorul incins, pentru circa 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa la racit. Intre timp se prepara crema. Daca alunele de padure nu sunt prajite, ar fi de preferat sa le puneti in cuptor pentru ca vor fi mai aromate. Apoi luati cam o jumatate de cantitate de alune si le zdrobiti cu sucitorul, restul le macinati.

alune-padure

Mie imi pare rau ca am macinat cam mai mult de 2/3 si s-a cam dus farmecul… :( Deci faceti un fifty-fifty :)

Puneti smantana intr-un vas, pe baie de abur, impreuna cu zaharul pudra,  cele grame de cacao neagra si bucati de ciocolata. Lasati pana incepe sa fiarba, cand luati de pe foc si mai aduagati bucati de ciocolata si alunele macinate si cele zdrobite. Se omogenizeaza bine de tot si se da la rece pentru 1 ora.

crema-toffifee

O sa vi se pare ca e cam moale crema de la tort toffifee, dar ciocolata se va mai intari, deci e ok. Cand blatul s-a racit si crema da semne ca se intareste, taiati blatul in 2. Puneti primul blat si daca aveti un inel detasabil ar fi de preferat sa il punet, apoi turnati jumatate de compozitie de ciocolata, blat deasupra iar crema. Lasati insa crema si pentru a putea da pe margini (de preferat a doua zi). Dati tortul la frigider peste noapte. Apoi, luati inelul detasabil, dati cu crema si marginile tortului si puneti bomboane toffifee in functie de cate felii de tort doriti sa taiati.

Este un tort care se face foarte usor, cu un blat tare pufos si o crema care nu doar ca se face repede, dar este si foarte gustoasa. Desi l-am facut cu o zi inainte de revelion si am papat din el in noaptea de rev, parca a fost totusi mai bun urmatoarea zi, gusturile s-au amestecat mai bine. Este un tort cu ciocolata, dar nu este unul gretos, care nu se poate manca. Nu ai zice ca are atata smantana, pentru ca nu se simte deloc.

Va recomand sa faceti tort toffifee la orice ocazie speciala, scutiti timp si sigur veti impresiona. Este pufos, fin si crunchy in acelasi timp.

toffifee-cake

Tort-toffifee

tort-cu-alune-de-padure


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. marturisesc ca Alexandra are un dar fantastic de a-mi starni curiozitatea sa incerc fiecare tort pe care il face… si iata… am ajuns sa incerc si tortul Toffifee… e foarte usor de facut, nu ma asteptam… dar e foarte bun si delicios… iar la cafea… il savurezi… am avut cateva emotii cu crema, dar stati linistiti… se intareste si e asa de buuuun…
    merita sa il incercati… o sa va incante papilele gustative… nu e foarte dulce si nici nu cade greu… chiar daca e de ciocolata… :)

    Post a Reply
    • Ma bucur ca-mi esti fidela si ca incerci tot ce postez nou. Mai mult decat atat, ma bucur ca e placul tau (si al celorlalti) :P si iti multumesc de comentarii. P.S. Tortul Toffifee facut de tine a iesit identic cu al meu, a fost buuuuuun :D

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>