Tortilla mexicana cu sos picant

Rezumat
Denumire reteta
Tortilla mexicana cu sos picant
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 8 Review(s)

Cine crede ca a manca de post inseamna numai mancare fara gust se inseala amarnic! Gustul este dat de combinatii! Legume, sosuri, condimente. Dragoste multa si voie buna. Mai ales daca pregatiti masa pentru un eveniment festiv. Mult suflet! Si nu are cum sa nu iasa ce v-ati pus in gand! Si asa puteti face intr-o zi de mare sarbatoare, un adevarat festin, o fi el de post, dar e tare gustos si sanatos! Tortilla mexicana cu sos picant – cu asa o bunatate de mancare particip la Concursul SunFood organizat de Edith Frincu.

Ingrediente tortilla mexicana (4 persoane)

- 4 foi lipii (sau foi de shaworma, wraps sau cum vreti sa le ziceti :P )

- 1 cutie porumb dulce SunFood

- 1 cutie ciuperci taiate SunFood

- 300 grame mazare SunFood

- 1 ardei rosu

- 100 grame masline fara samburi, gata taiate (nu prea are treaba cu “a la mexicana”, dar dau o aroma tare buna!)

- 100 grame branza Tofu (optional)

Ingrediente sos picant:

- 2 cutii rosii decojite SunFood (fie intregi, fie cuburi)

- 1 ardei rosu

- 1 ardei iute + 1 chili (sau dupa preferinte :D )

- cimbru si oregano

- sare si piper

- 1 lingurita otet

- 1/2 lingurita miere (optional – mierea mai taie din puterea ardeiului iute si uniformizeaza toate gusturile)

- 2 catei de usturoi

- 1 ceapa

- 1 foaie de dafin

- putin ulei de masline

Incepem prin preparea sosului pentru ca vom avea nevoie de sos si intre foile de tortilla.

Tocam ceapa marunt, iar cateii de usturoi ii zdrobim cu cutitul si ii tocam si pe ei marunt. In 1-2 linguri de ulei de masline punem ceapa si usturoiul cat sa-si lase aroma, nu lasati mai mult de 1-2 minute. Eu am avut rosii SunFood decojite  intregi, erau asa dragalase :P , le-am taiat cubulete rapid si le-am pus degraba peste ceapa, impreuna cu zeama. Adaugam restul de ingrediente: ardeiul taiat cubulete mici, ardeiul iute (am scos semintele pentru ca era iute tare), 1 chili uscat, o ploaie serioasa de cimbru si oregano, sare si piper si foaia de dafin si lasam la fiert, la foc mic, in jur de 10-15 minute. Gustam, adaugat otetul si mierea si mai lasam cateva minute si dam gust din nou de sare, daca e cazul.

Daca vreti un sos fin, dati-l prin blender sau prin robot, eu insa am preferat sa-l las asa, sa se simta texturile diferite: rosii, ardei, ardei iute…

O data sosul facut, trecem la prepararea mancarii. Incingem cuptorul si pregatim un vas de jena. Porumbul boabe, mazarea si ciupercile le lasam la scurs, dupa ce s-a scurs zeama, amestecam legumele de la SunFood cu ardeiul taiat cubulete si maslinele. Dam branza tofu pe razatoarea mare.

Pentru ca vasul era mai mic decat foaia de lipie, am pus vasul peste si am taiat de jur imprejur cu un cutit bine ascutit. Ungem partea de jos a vasului cu sos si punem prima lipie. Adaugam 1/3 (o treime) din legume, inca 1-2 linguri de sos si putin tofu dat pe razatoare. Iar lipie, iar legume, iar sos si iar branzica. Ultima o sa ramana o lipie pe care o ungem cu sos (fara branza, inca :P ), acoperim cu un capac sau folie de aluminiu si dam la cuptorul incins la 180-200 de grade. Lasam in jur de 40 de minute. Inainte de a fi gata, luati capacul sau folia de aluminiu pentru a se rumeni frumos lipia de deasupra. Cand scoateti din cuptor puneti restul de branza tofu deasupra si lasati cateva minute sa se raceasca.

Si asta e tortilla mexicana cu sos picant – serviti cu sos dupa gust. Noua mai ca nu ne-a ajuns, atat de bun a fost! Iar musafirii au fost incantati! Desi am sperat ca o sa-mi ramana o bucatica macar sa o pozez si in culorile frumoase de sub lipii… nu am avut noroc. Dar asta nu inseamna decat ca a fost foarte buna tortilla mexicana si ca de aia s-a terminat tot, nu? :D

Festin-de-post


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

1 Comentariu

  1. Tura viitoare vin si eu la degustat,sa stii!
    Pup cu drag!

    Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>