Varza cu afumatura

Rezumat
Denumire reteta
Varza cu afumatura
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 5 Review(s)

A fost un an roditor, si spre deosebite de anul trecut cand gradina parintilor a fost pur si simplu tocata la propriu de grindina… anul acesta a scapat si tata a udat-o in fiecare seara :) Asa ca avem legume si zarzavaturi la discretie… ca nici nu reusim sa le consumam ca primim din nou intariri. Asa ca azi am facut varza cu afumatura, ca varza cu nr. X e deja in drum spre noi :P

 

Ingrediente:

- 1 varza

- 1 kg afumatura (ce am avut eu nu prea mi-a placut… dar nu am avut timp sa caut altceva)

- 2 cepe

- 2 morcovi

- 1 ardei gras (optional)

- 2 foi de dafin

- busuioc, cimbru, sare

- 2 rosii (optional)

- 2 – 3 cani apa

Se curata cepele si se toaca (eu le toc in felul urmator). Se pune putin ulei in oala si se adauga ceapa, se caleste putin, timp in care se taie morcovii (eu le-am taiat rondele). Se adauga morcovii si se amesteca bine la foc mediu. Se curata ardeiul de cotor si de seminte, se toaca cubulete si se adauga in oala.

Se taie afumatura dupa bunul plac, se adauga in oala, se toarna apa cat sa acopere afumatura si se lasa la fiert cu capac.

Intre timp se toaca varza fideluta.

Cand carnea e aproape fiarta (timpul de fierbere va depinde de carnea pe care o aveti – eu am avut ceva bucata de carne foarte afumata ce nu a necesitat multa fierbere), se adauga varza si se pune capacul. Dupa ce se inmoaie, daca e cazul, mai adaugati apa, apoi cele 2 foi de dafin, busuiocul si cimbru, se pune capacul si se lasa la fiert la foc mediu.

Se amesteca din cand in cand. Cand varza e fiarta, se adauga cele 2 rosii date pe razatoare (rosiile mele bot de iepure se jupesc usor de coaja, dar daca aveti ceva dificultati, opariti-le pentru cateva minute).

Se lasa sa mai fiarba putin, se da gust de sare si se stinge focul (si in cazul meu se pun rapid cateva linguri de varza la pachet si se fuge la serviciu – ca deja sunt in intarziere) :D

Pofta buna si fara graba!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>