Vinete crocante la cuptor

Rezumat
Denumire reteta
Vinete crocante la cuptor
Publicata la
Timp de preparare
Timp de coacere
Timp total
Rating
5 Based on 9 Review(s)

Azi de dimineata imi propusesem multe. Printre care sa fac si musaca de vinete. Doar ca planurile au fost date peste cap de lucrarile din jurul blocului si apa oprita din cauza lor. Nu curatenie, caci nu aveam apa sa sterg pe jos, nu mancare ca nu aveam cu ce sa spal legumele, nu nimic… Mi-am cautat treaba prin garderoba, sa scot la inaintare hainele de toamna-iarna, dar cand am terminat am inceput sa ma plictisesc. Si atunci a venit inspiratia :D Vinete crocante la cuptor! Am luat o bucata de vanata, am spalat-o cu apa plata, am incins cuptorul (ca si asa era frig in casa) si distractia a inceput! O sa fie cam nasol cand vine apa, dar sunt multumimta de rezultat!

Ingrediente:

- 1 vanata medie (sa nu fie batrana!)

- 1 cana faina

- 2 oua

- 2 linguri pesmet

- 1 lingura parmezan

- condimente: sare, piper, boia (putin pentru culoare) si menta uscata

Incingeti cuptorul la 200-220 grade si pregatiti o tava cu o hartie de copt.

Dupa ce spalati vanata o stergeti bine, ii taiati cotorul si apoi o taiati pe lungime, in fasii subtirele de circa 0.5 cm. Apoi, fiecare fasie o taiati din nou, ca sa va iasa bastonase lungi.

vanata

Luati o farfurie si puneti faina. Bateti bine de tot cele 2 oua cu putina sare si apoi le puneti in alta farfurie intinsa. In a 3-a farfurie adaugati pesmetul, parmezanul si condimentele: sare, piper, boia si menta. Si le amestecati bine.

pesmet

Luati fiecare bastonas de vanata, il treceti prin faina, prin ou iar la urma prin amestecul de pesmet. Puneti bucatile pai una langa alta, dar nu lipite. Vor arata cam asa:

grisine

Dati la cuptor si lasati 10-15 minute. Eu le-am intors o data, pentru a se rumeni frumos pe 2 parti si a fi cat mai crocante. Lasati la cuptor pana capata o culoare aurie si devin crocante.

Vinete crocante la cuptor: iata un mod mai sanatos de a servi vinete pane, sau grisine sau vinete pai, sau cum vreti sa le ziceti. Se pot servi cu diferite sosuri: de la alioli, la salsa, la tzatziki. Sunt intr-adevar foarte crocante si numai bune de rontait si pentru copii si pentru adulti.

Voi ce ziceti?

vinete-pane

grisine-din-vinete

vinete-pane-crocante

Si un interior :)

vinete-la-cuptor


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

2 Comentarii

  1. Draga mea, n-am avut acasa nici parmezan nici menta dar chiar si asa sunt bestiale! Abia astept sa mai fac! ;)

    Post a Reply
    • Diana, ce ma bucur sa aud asta! Iti multumesc de comentariu si te astept sa ne mai zici impresiile despre ce ai mai incercat :)
      Te pup cu drag!

      Post a Reply

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>