Zebra Cake

Cand am incercat checul dalmatian, am ramas placut surprinsa nu doar de gust ci si de jocurile de culori. Cand am vazut Zebra Cake, am zis din prima ca trebuie sa-l fac si eu. Putin imbunatatit cu o glazura de ciocolata deasupra… va prezint checul zebra, sau Zebra Cake cum este cunoscut pe net :D

 

Ingrediente:

- 300 grame de faina

- 250 grame zahar (1 cana)

- 250 grame lapte (1 cana)

- 250 grame ulei (1 cana)

- 4 oua

- 2 linguri cacao

- 2 plicuri zahar vanilat sau coaja de lamaie

- 1 plic praf de copt

Incingenti rapid cuptorul la 180 de grade. Desi nu va grabiti prea tare ca o sa trebuiasca sa mixati muuult si bine :D

Asadar, pregatiti cuptorul, dupa care tava de copt. Eu am pus hartie de copt pe fundul tavii (este cu inel detasabil asa ca pot sa-l desfac rapid). Daca aveti tava de tort simpla, ungeti bine cu unt sau margarina si tapetati cu faina.

Dupa cum bine stiti, ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Mixati bine ouale cu zaharul timp de… 10 -15 minute (sper sa nu scoata fum ca si mixerul meu :P ).

Dupa ce creste ca si volum si se deschide la culoare, adaugati laptele, mixati si apoi adaugati uleiul si mixati in continuare.

Se adauga treptat faina (cernuta in prealabil si amestecata cu praful de copt – cernut si el!). Dupa ce s-a omogenizat bine, compozitia se imparte in 2 parti egale.

In una din parti se pune zaharul vanilat sau coaja de lamaie, iar in cealalta se adauga cele 2 linguri de cacao cernuta.

Si acum ne pregatim sa facem zebra :P Pregatiti cate o lingura (sau un polonic de dimensiuni egale) pentru fiecare compozitie. Se toarna chiar in centrul tavii 3 linguri din compozitia alba (sau un polonic) dupa care, in centrul compozitiei albe se toarna 3 linguri din compozitia maro.

Alternam asa pana se termina compozitiile. Ideea este de a se pune cantitati egale, pentru ca efectul de zebra sa fie cat mai evident. Nu interveniti cu lingura asupra compozitiei din tava, se intinde singura in cercuri concentrice!

Se introduce in cuptorul incins si se lasa cel putin 45 de minute. Pentru a fi siguri ca e gata, incercati cu scobitoarea.

Arata asa de dragut… Doar ca nu am rezistat sa nu topesc o ciocolata (cu putin unt si o lingura de smantana) si sa o torn peste chec. Eu am topit initial ciocolata la cuptorul cu microunde doar ca nu stiu ce efect are asupra lui, ca doar la ciocolata incepe sa scoata sunete si lumini ciudate (nu e prima data, dar acum am realizat ca doar la ciocolata face asa), si mi s-a topit cu ceva granule de care nu am reusit sa scap (ei bine da, puteam sa o strecor, dra graba de a vedea checul gata si de a-l da la rece a fost prea mare :D ). De acum voi topi ciocolata doar pe baie de aburi.

Rezultatul? Un chec aratos, pufos, ciocolatos. Cel mai mult mi-a placut ca toata lumea era mirata, cum de a iesit asa frumos :D

Merita sa-l incercati!


Author: Alexandra Butnari

Pentru voi, pentru el, pentru mine! Pentru cei care stiu sa-si indulceasca viata, prin lucruri simple, dar frumoase, si mai ales gustoase! Pentru fiecare din voi! Cu drag, cu daruire, cu multumire, Alexandra

Share This Post On

Comentarii

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>